Första spelningen

Efter en del diskuterande med krogen i Mullsjö var det i lördags dags för vår premiärspelning. Kanske inget utsålt Ullevi direkt, men lokalen hade kapacitet för femtio gäster och det var femtio mer än vi spelat för totalt under den tid vi övat.

Dagen före hade vi kört dit våra instrument och riggat. Dagen för spelning samlades vi för taktiksnack och en lugnande öl hemma hos Anders. Han hade förberett varsin present till oss, ett kit med säkerhetshyvel, rakborste, raktvål och after shave. Nu ser vi till att vi är snygga grabbar, kanske är det många damer i publiken sa han med ett stort garv. Vi rakade oss, fortsatte att basta och sen avslutade vi med ytterligare en öl i relaxavdelningen innan den förbeställda taxin kom och hämtade oss.

Det var fem glada grabbar som kom till krogen flera timmar före spelningen skulle börja. Vi satte genast igång med att stämma våra instrument och finjustera tekniken.

Klockan halv tio var det dags att köra igång, vilken känsla det var att ta första tonen inför publik. Visst det var inget större jubel men de lyssnade artigt och då och då fick vi en stärkande applåd. Många av låtarna var välkända för publiken och allt eftersom kvällen gick blev allsången allt starkare. Vilket drag det blev till slut! När vi ville avsluta skanderade publiken ”en gång till, en gång till” och vi körde flera låter om igen och några vi inte spelat tidigare. När vi äntligen drog oss tillbaks bakom scenen var vi både lättade men samtidigt fulla av adrenalin. Detta måste vi göra igen sa vi i mun på varandra.

Vi tog taxi hem till Anders villa och avslutade med några kalla öl i hans relaxavdelning. Vilken kväll, vi ville verkligen inte sova utan njuta av känslan så läge det gick. Nu sparkar vi igång en turné grabbar sa Lars, han var så hes att han knappt kunde prata. Vi kan bli stora! Det skålade vi än en gång på.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *