Miniturné

Äntligen har vi varit på vår första miniturné! Efter vår lyckade spelning i Mullsjö tog vi åter kontakt med krogar som visat intresse för oss och skickade över en videoinspelning från vår konsert. Tre krogar i Halland nappade direkt. I torsdags spelade vi på Grand i Falkenberg, i fredags på Harrys i Halmstad och i lördags på Black Pearl i Varberg.

Vi tog ledigt från vårt jobb och hyrde minibuss med släp och drog iväg tidigt i torsdags morse. Vilken go känsla det var att vara på turné. Vi checkade in på hotellet vid lunch, samma hotell som vi skulle spela på den kvällen. Givetvis började vi med en långlunch, med mycket vin. Det hårda turnélivet tar på gubbarna så efter det blev det att sova middag någon timme. Sen eftermiddag började vi rigga våra instrument och justera tekniken. Vi han med att repa någon timme innan det var dags för lite mat och förberedelser inför spelningen.

Vi gick in på scen strax efter nio, stället var helt utsålt med partyglad publik. Ikväll körde de 30+, så perfekt målgrupp för oss. Spelningen gick lysande och publiken dansade, festade och sjöng. Mest märkte vi några flamsiga och fnittriga tjejer som stod längst fram mot scen. Vilka blickar de gav oss, håller vi på att få groupies? Vi är visserligen alla gifta, men ingen av oss kunde låta bli att flörta och byta blickar med dessa tjejer.

Efter spelningen samlades vi i ett rum bakom scenen. Det var som en lounge, ett par soffor, några fåtöljer, en kyl fylld med öl och några Cola. Det kom in lite enkel mat och snacks, medans vi varvade ned och snackade igenom spelningen.

Plötsligt kom en vakt in och sa det var några som ville ha våra autografer och prata med oss. Var det ok att släppa in dem? Självklart var det ok! In kom de fnittriga tjejerna som hängt längst fram vid scen om än mer glada och flamsiga än tidigare. Vi bjöd dem på öl och vi satt och snackade till långt fram på natten. Vi spelade från vår demoskiva och de var väldigt imponerad av oss. När det började bli sent åkte de hem till sitt och vi gick ensamma till våra hotellrum. Bra groupies för gifta medelålders rockstjärnor.

Spelningarna i Halmstad och Varberg avlöpte lugnt men lika bra som de tidigare. Vi hade nu verkligen fått blodad tand för att spela inför publik och vi fick verkligen uppskattning för vad vi gjorde. När vi checkade ut från Stadshotellet i Varberg i söndags var vi ett gäng trötta men mycket glada grabbar.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *