Repetition och bandmöte

Vår replokal är i Anders källare. Det har gått bra för Anders, han har byggt upp ett stort företag som han sålde för några år sedan. Då byggde han en gigantisk villa, trotts att det bara var han och frugan som skulle bo där. De båda döttrarna hade redan flyttat ut och startat egna liv. Källaren bestod av flera rum, ett med pingisbord och biljardbord, ett var en välfylld bar med bardisk, barstolar och allt som behövdes, och det fanns även en lite mini bio. Mitt i källaren låg relaxavdelningen med bastu och inomhuspool. Ett par rum stod fortfarande tomma och Anders tyckte att ett av dem kunde vi ha som replokal. Så kunde vi ta en öl i baren efteråt och basta och snacka skit. Det var lika roligt som att spela.

Vi försökte öva i vart fall två gånger i veckan, i dag har vi kört en del Beatels, Beach Boys, Creedence, Eagles mfl. Det var ett bra rep, alla körde stenhårt och de flesta låtarna satt perfekt. Tyckte i vart fall vi, vi har ju ingen publik när vi övar och vi har faktiskt aldrig spelat inför någon ännu.

Efter vi spelat klart hämtade vi varsin öl och satte oss i bastun. Lars som är ganska drivande i bandet tog till orda. Det är dags att vi lägger upp en turnéplan snart. Flera krogar har hört av sig. Vi kan ha spelningar en eller två helger i månaden det närmaste halvåret om vi vill. Någon helg kan det bli två spelningar.

Eftersom vi bor i Jönköping funkar det både med södra och mellersta Sverige, men det kunde ju trotts allt bli långa resor. Hur skall vi åka till spelningarna frågade Erik? Vi har ju ingen turnébuss direkt? Ja det var en bra fråga, vi insåg att vi får hyra en skåpbil eller liten buss. Kanske kunde två köra skåpbilen och resten ta bil? Men det var ju ingen turné då skall man ju åka tillsamman och dricka öl både på vägen dit och hem.

Hans som inte säger så mycket tog till orda, borde vi inte ta några spelningar på hemmaplan innan vi ger oss ut på turné? Så att vi ser att publiken gillar det vi gör, att vi kan rigga instrumenten, att vi är samspelta och allt det där? Alla utom Lasse tyckte det var en bra idé att dra igång bandet lite långsamt. Sedan var det inte helt lätt att få ihop en turnéplan som funkar för alla. Även om vi kände oss fria hade vi alla fruar hemma som på ett eller annat sätt oftast fick sista ordet.

Efter ytterligare ett par öl var vi överens om att försöka boka en första spelning med en liten krog i Mullsjö, den hade varit nedlagd ett tag men nya ägare skulle försöka starta upp den igen och de hade kontaktat oss efter att vi skickat en demoskiva till dem.

 

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *