Varför du bör investera i en utomhusdusch

Du kanske tänker på en utedusch som att höra till ett strandhus, och även om det verkligen är sant (se nr 8 nedan), är sand och salt inte det enda som utomhusduschar är bra för. Här är 10 skäl att älska uteduschar, oavsett om du bor vid kusten eller mil därifrån.

1. En utedusch gör ett perfekt område för städning och omklädningsrum i poolhuset. Om du har en pool (eller badtunna) kan en utedusch göra upplevelsen av att komma in och ut lite lättare. Inget mer droppande vatten genom huset när du kan skölja, torka och byta om i bekvämligheten av en privat utomhusdusch. Använd en rumsavdelare för att lägga till mer avskildhet till din utomhusdusch.

2. En utomhusdusch är praktisk för att få barnen rena … utan att förstöra huset. Om du har små barn, är du förmodligen väl tränad i konsten att bråka ett smutsigt/lerigt/vått barn (tillsammans med alla dessa blöta och leriga kläder) genom huset till badrummet vid städning. Med en utomhusdusch kan småbarn bli gnistrande rena utan att röran någonsin ser insidan av ditt hus. Bonus: Kräsna barn som motstår att bli av med en tapp med bara kallt vatten älskar vanligtvis en skön varm utedusch.

3. En utedusch kan vara en livräddare med en husfull sommargäster. När
om du är värd för en skara övernattande gäster kan badrumsutrymmet snabbt kännas begränsat. Minska trycket på inomhusbadrum genom att ta dina egna duschar utomhus (och ge gästerna möjligheten). Se bara till att din utomhusdusch har avskilda väggar och en dörr som låses.

4. En utedusch är en bekväm plats för hundstädning. Trött på leriga tassavtryck i huset? Fånga in din lurviga vän i en inhägnad utomhusdusch utrustad med ett handhållet munstycke, och det är enkelt att diska efter en dag i hundparken.

5. En utomhusdusch kan skölja bort smuts efter trädgårdsarbete. Ivriga trädgårdsmästare vet att att plantera och underhålla en trädgård är en rörig affär. Skölj bara dina fötter och träskor med ett munstycke på fotnivå, eller doppa ner hela huvudet!

6. En utedusch är ett uppfriskande sätt att svalka sig en varm dag. I områden med varma somrar finns det dagar då nedkylning är det enda man tänker på. Placera din utedusch på en skuggig, privat plats och njut av det svala vattnet när värmen är outhärdlig.

7. En utedusch kan ge dig en resortliknande upplevelse hemma. Ta hem känslan av en tropisk semester med din egen utomhusdusch, komplett med ett stort regnduschhuvud. Öka resortkänslan genom att unna dig några snygga badprodukter att ha i duschen, tillsammans med en bunt fluffiga vita handdukar i närheten.

8. En utomhusdusch är ett måste om du bor nära stranden. Om du bor vid havet är en utomhusdusch naturligtvis det bästa sättet att hålla sanden utomhus där den hör hemma. Att installera en fotdusch är ett värdigt tillägg – även folk som inte vill bry sig om en hel dusch kan åtminstone skölja av sandiga tår innan de går in i huset.

9. En utedusch är en enkel plats att skölja av efter en löprunda. Få snabb avlastning för varma, trötta muskler efter löpning med ett snabbt hopp i utomhusduschen. Det är enklare än att gå in, och vinden kommer att kyla ner dig ännu snabbare. Kom bara ihåg att ställa ut handdukar och byte av kläder i förväg.

10. En utomhusdusch gör en vardagsrutin extra speciell. Så länge det är tillräckligt privat finns det ingen anledning att en utomhusdusch inte kan användas för din dagliga rengöring, åtminstone under de varmare månaderna. Och om det är lika vackert som versionen som visas här (komplett med en djungel av krukväxter), kommer det att kännas mer som ett äventyr än en rutin.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *